fbpx
Posledice nepravilnog rukovanja ambalažom su zagađenje zemljišta, plodova proizvedenih kultura, voda za navodnjavanje kultura kao i vode za piće, prostora na kome živimo i radimo.

Kako bismo smanjili negativne efekte po okolinu i zdravlje ljudi, u okviru projekta “Inicijativa za tretman opasnog otpada – EU standardno” Mladi poljoprivrednici Srbije u saradnji sa Centrom za savremenu edukaciju i komunikaciju organizuje tribinu „Uticaj ambalažnog otpada, neutrošenih pesticida i neutrošenih rastvora pesticida na životnu sredinu i obradivo zemljište“.

Edukativna radionica – tribina će se održati u subotu 31.10.2020. godine u velikoj sali Pomoravskog okruga sa početkom u 18 časova.

Оvom prilikom pozivamo sve poljoprivredne proizvođače, kao i zainteresovane građane da dodju i prisustvuju radionici i upoznaju se sa  pravilnim rukovanjem sredstvima za zaštitu bilja i njihovom ambalažom, kao i načinima bezbednog zbrinjavanja ambalaže na svom imanju.

Tribinu će voditi stručni predavač Ana Nićiforović, master inžinjer životne sredine.

Od 2000. do danas, Evropska Unija donirala je više od 3.6 milijardi evra Srbiji.

Sredstva su korišćena za podršku razvoja, kvaliteta života i reformi u sledećim sferama: civilna zaštita, zaštita od poplava i pomoć poplavljenim područjima, obrazovanje, povezanost, zaštita okoline, zdravstvena zaštita i zaštita potrošača, kultura, vladavina prava, lokalni razvoj, poslovi i privredni rast, javna administracija, migracije, upravljanje javnim sredstvima, civilno društvo i mediji, socijalna inkluzija, omladina i sport. EU podrška je implementirana kroz saradnju sa Vladom Republike Srbije.

Evropska Unija je donirala Srbiji više razvojnih sredstava nego svi drugi internacionalni donatori zajedno.

   

Projekat “inicijativa za tretman opasnog otpada – EU standardno” se sprovodi u okviru projekta Beogradske otovorene škole “Zeleni inkubator”, uz finansijku podršku Evropske unije, Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom i fondacije Fridrih Ebert. Sadržaj ove stranice nužno ne odražava stavove donatora ni Beogradske otvorene škole, i za njega je isključivo odgovorni Mladi poljoprivrednici Srbije.

 

budimo u kontaktu

Centar za savremenu edukaciju i komunikaciju - "CSEK"

Braće Dirak 31, 35000 Jagodina
email: office@cenmec.com
tel: +381 63 623 804
PIB 111823343| Matični broj 28294778| Tekući račun 265-3710310000620-77